Smučarji
Krogi Navodila Navodila Navodila
Kombinezon Smuči
Bunda Kapa Kapa

Nagradna igra je zaključena.
Hvala za tvojo podporo!

Vsi nagrajenci Arrow
Pogovor ob čaju Pogovor ob čaju

Čaji 1001 CVET so tudi v letošnji smučarski sezoni ponosni sponzorji Smučarske zveze Slovenije in slovenskih alpskih smučarjev. Mi pa smo na Pogovor ob čaju povabili vrhunska slovenska smučarja Ilko Štuhec in Žana Kranjca, ki sta nam med drugim zaupala, kakšen je njun tipičen dan v času sezone in kateri okus čaja 1001 CVET imata najraje. Vabljeni k prebiranju intervjuja in k navijanju za naše junake belih strmin. Oboje s skodelico toplega čaja v roki.

Intervju

Kako se je razvila vajina ljubezen do smučanja? Kaj vama danes pomeni smučanje in kje najraje smučata?

Ilka: Tako mama kot oče sta bila aktivna v smučariji, zato nama je bilo s sestro smučanje nekako položeno v zibelko. Začela sem zelo hitro in še danes se ne ustavljam. Z leti ljubezen do športa v bistvu še raste. Smučanje mi pomeni življenje. Z izkušnjami, znanjem se nekatere stvari umirijo, so bolj predvidljive in še bolj lahko uživam.

Žan: Ljubezen do smučanja se je razvila tako, da sem v mlajših letih z očetom oz. družino hodil smučat. To je bil moj prvi stik s snegom. Od takrat naprej mi je bilo smučanje zelo všeč, zato sem se vpisal v klub in začel tekmovalno ter bolj resno smučati. V Sloveniji mi je vedno lepo smučati, tudi domače okolje je nekaj drugega, mi je pa zelo všeč tudi smučanje v Italiji in Franciji.

Začel se je za vaju verjetno najbolj pester čas leta, ko imata poleg številnih treningov tudi tekmovanja. Kako poteka vajin tipičen dan v času smučarske sezone? Kolikokrat na teden trenirata?

Ilka: Treniram vsak dan; tudi če nisem na snegu, imam trening v telovadnici ali na primer na kolesu. Tipičen dan je sestavljen iz zelo zgodnjega bujenja, treninga na snegu, kjer pospremimo sončni vzhod in treniramo do poznih dopoldanskih ur. Sledijo kosilo, počitek, popoldanska terapija in kondicijski trening. Nato je čas za druženje v ekipi, ogled kakšne serije/filma, branje knjige, urejanje zapiskov treningov in potem spanje, ker je budilka spet nastavljena na zgodnjo uro. :)

Žan: Običajno treniram šestkrat na teden, en dan si vzamem prosto, je pa čisto odvisno od tega, kako si sledijo treningi na snegu in sama tekmovanja. Moji tipični dnevi med tekmovalno sezono so si večinoma zelo podobni. Kadar smo na smučanju in imamo trening, navadno dopoldne smučamo. Potem kosilo, počitek, kondicijski trening, kdaj težji, kdaj lažji. Potem opravimo še videoanalizo in fizioterapijo, sledi večerja, nato pa še malo časa zase.

Intervju
Intervju

Oba se lahko pohvalita s številnimi odličnimi uvrstitvami. Kateri dosežek vama je najbolj ostal v spominu in zakaj?

Ilka: Huh, vsak je poseben na svoj način in v tistem trenutku ter okolju pomeni ogromno. Tudi na primer zmage na prvenstvih v mlajših kategorijah. Kjerkoli in kadarkoli si najboljši na svetu ali v Evropi ali državi, je to super občutek, ker je to najboljša potrditev tvojega dela. Če moram izbirati, potem je na prvem mestu prva zmaga 2. decembra 2016 (osvojeno 1. mesto v smuku v kanadskem Lake Louisu, op. ur.).

Žan: Najraje se spominjam zmag v Saalbachu in v Adelbodnu (na obeh osvojeno 1. mesto v veleslalomu, prva zmaga v Avstriji v 2019, druga v Švici v letu 2020, op. ur.). Zakaj? Ker je to zagotovo moj največji uspeh in ob takih uspehih doživljam posebne občutke ter se jih vedno rad spominjam.

Kakšni so vajini cilji za letošnjo smučarsko sezono?

Ilka: Kot vedno: trdo delati in pokazati največ, kar zmorem. In tekmovati s časom. :)

Žan: Cilji za letošnjo sezono so, da poskušam iz sebe izvleči največ, kar lahko, da pokažem svoje najboljše vožnje in se borim za najvišja mesta na tekmovanjih. Letos je tudi svetovno prvenstvo, kjer si želim doseči en odmeven rezultat.

Intervju
Intervju

1001 CVET je v letošnji sezoni uradni čaj slovenske alpske smučarske reprezentance. Kako gledata na podporo čajev 1001 CVET? Kateri je vajin najljubši okus čaja 1001 CVET?

Ilka: Čaj je moja pogosta izbira pijače, zato je takšna podpora in dejstvo, da čajev nikoli ne bo zmanjkalo, zelo dobra novica zame. :) Načeloma pijem vse, med najljubšimi okusi se zagotovo znajde Planinski čaj.

Žan: Zelo sem vesel, da nas podpirajo in da smučarsko zvezo podpirajo že veliko let. S tem nam omogočajo lažje in boljše treninge ter posledično tudi boljše rezultate. Moj najljubši čaj je sadni čaj, velikokrat ga pijem zjutraj ob zajtrku ali na kakšen mrzel dan.

Bi z nami želeli deliti še kakšne novoletne želje?

Ilka: Ostanite zdravi, (p)ostanite aktivni in verjamem, da bo to dobra osnova za uspešno leto 2021.

Žan: V novem letu vam želim veliko zdravja, veselja in – pazite nase.

Štefan Hadalin
Ilka Štuhec
Žan Kranjec