Zeliščni čaji
Pohorski tip čaja
Pri Pohorskem čaju najprej zaznate moč konoplje, ki jo za tem lepo omehčajo in zaokrožijo ostala zelišča, predvsem janež in materina dušica.
Ali ste vedeli?
O konoplji je bilo napisanega in izrečenega že veliko. Morda je ljudem manj znano, da so konopljo poznali in pridelovali že pred 12.000 leti; to je bila prva rastlina, ki so jo ljudje gojili za vlakna. Pridelava konoplje v nekdanji Jugoslaviji je tik pred II. svetovno vojno predstavljala 25% celotne evropske pridelave, po vojni pa je pridelava postala prepovedana.
Priprava
Filter vrečko v skodelici prelijte z 200 ml vrele vode. Po 8 minutah odstranite filter vrečko.
Sestavine
Plod janeža 22%, kopriva 16%, materina dušica 15%, rman 15%, cvet lipe 12%, navadna konoplja 12%, borovnice 5%, bezgov cvet 3%.